În cursul zilei de 4.02.2019 a avut loc la Primăria Șelimbăr o întâlnire între primarul comunei Șelimbăr, domnul Marius Grecu și reprezentanții ADCA. În cadrul acestei întâlniri s-au discutat mai multe probleme de interes pentru zona aflată în sudul Municipiului Sibiu.
În ce privește realizarea unei legături rutiere Cartierul Arhitecților – Șelimbăr prin zona Troiței, conform domnului primar Marius Grecu, în următoarele luni Primăria Șelimbăr va pietrui drumul de exploatare ce leagă Strada Nicolae Ghica Budești din Cartierul Arhitecților de zona Troiței (se estimează lunile martie/ aprilie).
În acest moment nu este posibilă/ utilă asfaltarea acestuia, pentru că acest drum de exploatare are o lățime de doar 4 m, neputând fi utilizat pentru două sensuri de circulație. Drumul va fi destinat doar traficului ușor, aspect care va fi monitorizat de către Poliția Locală Șelimbăr. Prin pietruirea lui se oferă posibilitatea folosirii pentru două sensuri de mers.
Având în vedere că un nou PUG al comunei Șelimbăr se află în lucru, după finalizarea acestuia și preluarea terenurilor necesare este posibilă amenajarea unei artere de circulație de capacitate mai mare, care să ducă din dreptul Străzii Nicolae Ghica Budești, via Troiță până la DN1 (zona Trakia). Este greu de estimat un termen pentru această investiție, opinăm că nu va fi realizată mai devreme de 3-4 ani.
Realizarea unei legături rutiere prin zona Dedeman (Liviu Ciulei – Doamna Stanca) nu este posibilă în viitorul apropiat din cauza multiplelor probleme cu terenurile din zonă. Noul PUG al Șelimbărului va oferi cadrul pentru remedierea acestei situații, fără a fi precizat însă un termen concret de realizare al obiectivului.
Asociația pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților a propus o a treia variantă de legătură rutieră, ciclistă și pietonală cu interes pentru 3 părți: Șelimbăr, Sibiu și indirect pentru Cisnădie. Această legătură rutieră ar uni strada prelungirea Străzii Doamna Stanca din Șelimbăr de zona Străzii Aleea Seviș din Sibiu, în apropierea fostului magazin Interex, actual Supeco. Locuitorii zonei administrativ-teritorial aparținând de Șelimbăr din Cartierul Arhitecților vor putea beneficia în primul rând de această variantă, fiind cei mai apropiați. Domnul primar Marius Grecu a confirmat că această variantă este deja avută în vedere de administrația din Șelimbăr și va fi inclusă în noul PUG, urmând ca de la o dată ulterioară aprobării PUG-ului să fie posibile discuții privind implementarea lui. Nu există un termen concret de implementare a acestei legături.
Totodată, domnul primar Marius Grecu a menționat că administrația locală a comunei Șelimbăr va avea în vedere, la granița cu Cisnădie (Strada Petre Antonescu) preluarea de teren pentru a putea crea și acolo un drum mai lat. Din păcate, Primăria Șelimbăr va fi probabil nevoită să prevadă/ exproprieze pe cheltuiala proprie un teren mai lat, având în vedere că pe partea Cisnădiei nu a fost prevăzut prin PUG decăt un drum de 4 m lățime. Evident, nici în acest caz nu se poate avansa un termen de realizare.
Având în vedere că toate problemele Cartierului Arhitecților tind să fie rezolvate (inclusiv financiar) de către localitățile învecinate, fie că este vorba de acces la servicii publice (învățământ, sănătate etc), infrastructură, zone verzi, ne punem întrebarea: pentru ce mai plătesc locuitorii Cartierului Arhitecților (cel mai mare al Cisnădiei, circa 40-45% din populația orașului și un procent similar de imobile) taxe și impozite la Primăria Cisnădie?
1 Comment