Locuitorii Cartierului Arhitecților (aproximativ 10.000 de locuitori) se confruntă cu problema presiunii extrem de scăzute a apei. Această situație trenează de ani de zile în multe zone din cartier, fără soluții până în prezent. Iar în ultimul timp tot mai mulți locuitori s-au plâns de presiunea foarte scăzută. Precizăm că nu există o corelare cu anumite disfunctionalități anunțate în rețeaua Apă Canal (zile în care s-au anunțat intervenții/defecțiuni la rețea), fiind o problemă persistentă.

Presiunea este la cote de avarie, de circa 1 bar sau chiar (în anumite momente) și un neverosimil de 0.2 bari. În aceste condiții a face un duș seara sau a avea o centrală funcțională tinde sa devină un lux. Centralele termice pur și simplu nu mai pornesc. Majoritatea aparaturii termice și sanitare are nevoie de minim 2 bari pentru a funcționa în condiții normale.

Afectați sunt atât locuitorii Cartierului Arhitecților aparținând de Cisnădie cât și cele 7 străzi aparținând Municipiului Sibiu. Locuitorii din alte zone ale Sibiului beneficiază de o presiune bună, de circa 5 bari.

Situația nu este nouă, această problemă se manifestă de ani de zile în multe zone ale cartierului, iar in decursul sezonului de vară problema se cronicizează și se extinde la majoritatea locuitorilor. În ciuda sesizărilor individuale trimise de cetățeni de-a lungul timpului, situația nu s-a îmbunătățit, ci din contră, a scăzut și mai mult.

Majoritatea abonaților sunt racordați la sistemul de apă deținut și administrat de către firma privată, SC Acvapur Dam SRL. Aceasta nu reușește se pare, să ajungă la un acord cu furnizorul de apă potabilă SC Apă Canal Sibiu SA pentru rezolvarea situației presiunii. În aceeași situație se află însă și abonații care au contract direct cu SC Apă Canal Sibiu SA. Pur și simplu apa mai degrabă pică decât curge.

Solicităm prin prezenta remedierea urgentă a acestei probleme de către cei doi furnizori: SC Apă Canal Sibiu SA și SC Acva Pur Dam SRL și informarea promptă a opiniei publice vizavi demersurile întreprinse.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment